Pentru că trăind în cercul nostru strâmt
Norocul ne petrece


Rezultate LOTO 6/49 arhivă Alertă rezultate Noroc arhivă Alertă rezultate 5/40 arhivă Alertă rezultate Joker arhivă Alertă rezultate
Cea mai recenta extragere: duminică, 17 martie 2024 duminică, 17 martie 2024 duminică, 17 martie 2024 duminică, 17 martie 2024
Numere extrase: 18 29 44 39 10 14 3015576 8 37 11 18 33 39 35 11 10 33 7 12
Report Cat 1: 4.982.665,76 lei (1.001.199 Euro) 7.939.657,62 lei (1.595.366 Euro) 831.968,00 lei (167.173 Euro) 477.376,84 lei (95.922 Euro)
Urmatoarea extragere: joi, 21 martie 2024 joi, 21 martie 2024 joi, 21 martie 2024 joi, 21 martie 2024
 

Despre loterii

Loteria este o forma populara de joc de noroc care ofera o diversitate de premii. Unele guverne o interzic in timp ce altele organizeaza loterii nationale. Loteriile sunt reglementate la nivel guvernamental.

La inceputul secolului 20, multe forme de jocuri de noroc, inclusiv jocurile loto si pronosticurile sportive, erau considerate ilegale in multe tari, precum SUA si majoritatea tarilor din Europa, pana dupa Al doilea Razboi Mondial. In 1960, cazinourile si loteriile au inceput sa apara in intreaga lume, ca un mijloc de a creste veniturile in plus fata de taxe.

Exista mai multe formE de loterii. Premiile pot fi in bani sau in bunuri cu o valoare fixa. in aceasta forma exista riscul unor pierderi daca ne se vand suficient de multe bilete. Sau premiul poate fi un anumit procentaj din incasari. O forma populara a acestui model este extragerea "50-50", unde organizatorii promit premii in procentaj de 50% din incasari. Premiile pot fi unice daca fiecare bilet este identificat printr-un numar unic. Multe loterii actuale permit cumparatorilor sa selecteze numerele pe bilete de loterie, rezultand astfel posibilitatea mai multor castigatori.

Originea jocurilor de noroc

Primele insemnari ale unei loterii sunt despre jocul de Keno din perioada dinastiei chinezesti Han, intre 205 si 187 i.e.n. Se crede ca aceste loterii au ajutat la finantarea proiectelor guvernamentale majore precum Marele Zid Chinezesc. In "Cartea Cantecelor" (al doilea mileniu i.e.n.) exista o referinta la un joc de noroc ca "extragerea de bete", care pare sa descrie o tragere la sorti. Din perioada celtica, cuvintele din limba cornica "teulen pren" se traduc prin "a extrage bete" si inseamna "tragere la sorti". Iliada lui Homer face referire la bilete plasate In casca lui Agamemnin pentru a afla cine va lupta cu Hector.

Primele loterii europene cunsocute sunt din perioada Imperiului Roman, folosite in special ca divertisment la petreceri. Fiecare oaspete primea un tichet, iar premiile constau adesea in cadouri fanteziste. Fiecare detinator de tichet urma sa castige cate ceva. Acest tip de loterie, oricum, nu era altceva decat o modalitate de distributie a cadourilor de catre nobilimea bogata in perioada sarbatorilor de Saturnalii. Cea mai veche inregistrare a unei loterii oferind tichete de vanzare este loteria organizata de Imparatul Roman August Caesar. Fondurile se foloseau pentru repararea orasului Roma, iar castigatorii primeau cadouri sub forma unor articole de valoare inegala.

Cea mai veche loterie publica consemnata este cea din orasul olandez Sluis in 1434.

Primele loterii care ofereau tichete de vanzare cu premii in bani sunt inregistrate in tarile de Jos in perioada 1443-1449. Diferite orase din Flandra (parte a Belgiei, Olanda si Franta) aveau loterii publice pentru a aduna bani pentru fortificatiile oraselor, si pentru a ajuta pe cei saraci. Inregistrarile din orasele Ghent, Ultrecht, si Bruges, indica faptul ca loteriile s-ar putea sa fie chiar mai vechi. O inregistrare din 9 mai 1445 la L'Ecluse se refera la strangerea de fonduri pentru a construi ziduri si fortificatii pentru oras, cu ajutorul unei loterii de 4.304 tichete si premii totale in bani in valoare de 1737 florini.[1] In sec. XVII se obisnuia in Olanda sa se organizeze loterii pentru a colecta bani pentru saraci. Tichetele costau cca. patru guldeni, iar premiile erau picturi (intre 50 si 100 per loterie), unele realizate de pictori azi considerati faimosi, precum Jan van Goyen.

Olandezii au fost primii care au primit ca premii numai bani, premiile bazandu-se pe cote din castiguri - de obicei un sfert din tichet participand la premii. Loteria s-a dovedit foarte populara si a fost considerata ca o forma nedureroasa de taxe. In Olanda loteria era folosita pentru a aduna bani pentru saraci, pentru a construi diguri si a apara orasele, si pentru a elibera marinarii din sclavie din tarile arabe. Cuvantul loterie vine din cuvantul olandez loterij, care este derivat din substantivul olandez lot care inseamna soarta. Loteria de stat olandeza staatsloterij este cea mai veche loterie in functiune.

Franta este una dintre tarile cu cea mai veche traditie in materie de loterie. Aceasta a fost inca din primii ani subiect de disputa intre regalitate si biserica.

Prima loterie a fost creata de Regele Francisc I in anul 1505. Dupa aceasta prima tentativa, loteriile au fost interzise timp de doua secole. Au reaparut in secolul al XVII-lea sub titulatura de "loterie publica", fiind administrata de municipalitatea pariziana. Anumite ordine religioase au infiintat, la randul lor o "loterie privata". Loteriile au devenit deja in secolul al XVIII-lea una dintre cele mai importante resurse financiare ale acestor congregatii religioase, jocurile de noroc ajungand in acest fel la constructia si consolidarea unui numar important de biserici pariziene.

In 1774, monarhia franceza a fondat Loteria Scolii Militare, scotand totodata in afara legii toate celelalte loterii. Inainte de Revolutia Franceza, veniturile aduse de aceasta loterie depaseau 5% din veniturile intregii Frante. Idealistii Revolutiei Franceze au interzis toate loteriile, considerandu-le o metoda prin care bogatii ii furau pe cei saraci.

Loteria in Romania

In mai multe tari, loteriile sunt legalizate de catre guvernele sau administratiile locale.In Romania, traditia lor este veche si certificata juridic in Codul Calimachi, inca din secolul al XIX-lea. Jocurile la loto erau organizate initial de biserici, iar banii erau destinati ajutorarii celor saraci si bolnavi.

Loteria Romana este una din institutiile cu traditie ale societatii romanesti, fiind infiintata in anul 1906. In prezent, C.N. "Loteria Romana"S.A. organizeaza si exploateaza, in calitate de unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, conform O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, jocuri loto si pariuri mutuale. Loteria Romana se afla momentan in proportie de 100% in proprietatea statului. Se va pastra controlul asupra institutiei prin vanzarea a doar 32% din actiuni. De fapt, este vorba despre un transfer de obligatii ce decurg din legi adoptate de Parlamentul Romaniei.

Sansele de a castiga potul la o loterie sunt determinate de mai multi factori: numarul de variante jucate, numarul de numere castigatoare, daca este importanta ordinea lor si daca numerele extrase pot fi extrase din nou. Asfel jocurile de tip loto imbraca urmatoarele forme:
  • Jocul Loto 6/49 este un joc de tip loto, in care numerele dintre care participantii si le aleg pe cele pe care le joaca sunt cuprinse intre 1 si 49, o varianta simpla avand 6 numere.Tragerea la sorti a numerelor castigatoare se face prin extragere din urna a 6 numere, participantilor oferindu-li-se 3 categorii de castiguri, dupa cum urmeaza:
    • Categoria 1 - toate cele 6 numere extrase
    • Categoria 2 - 5 numere din cele 6 extrase
    • Categoria 3 - 4 numere din cele 6 extrase
  • Loto 5/40, la acest joc, participantii trebuie sa joace 5 (sau mai multe) numere cuprinse intre 1 si 40, iar pentru a castiga trebuie sa "ghiceasca" 5 sau 4 numere dintre cele 6 extrase la tragerea numerelor castigatoare.Categoriile de castiguri sunt urmatoarele:
    • Categoria 1 - 5 numere din primele 5 extrase
    • Categoria 2 - 5 numere din toate cele 6 extrase
    • Categoria 3 - 4 numere din toate cele 6 extrase
  • NOROC se poate juca numai pe bilete LOTO 6/49 completate cu variante LOTO 6/49; cu alte cuvinte, nu este posibil sa se joace NOROC fara a juca si LOTO 6/49. In momentul acceptarii unui bilet LOTO 6/49, terminalul produce un numar intamplator de 7 cifre, care este numarul NOROC. Participantul poate sa joace un numar NOROC sau mai multe - pana la 64.000 numere. Atunci cand opteaza pentru mai multe numere, acestea vor fi de fapt un interval de numere consecutive care incepe cu numarul intamplator produs de terminal.
  • JOKER - participarea la acest joc se face prin alegerea a doua seturi de numere: 5 sau mai multe, cuprinse intre 1 si 45 si unul sau mai multe, cuprinse intre 1 si 20. Tragerea consta din 5+1 numere, extrase din aceleasi doua domenii (1-45, respectiv 1-20) mai precis doua seturi care numai impreuna formeaza varianta castigatoare: unul de 5 numere si unul de un singur numar.
 

©2009-2024 noroc-chior.ro Toate drepturile rezervate.
Contact: contact@noroc-chior.ro